РЪКОВОДСТВО

Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

1РЪКОВОДСТВО

НА БЪЛГАРСКАТА РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА ПАРТИЯ

НАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ (НК)

 

ТОДОР ЖЕКОВТОДОР СТОЯНОВ ЖЕКОВ
(съпредседател)
КРАТКА БИОГРАФИЯ И МОТИВАЦИЯ
:

Роден съм на 19.02.1946 г. Завършил съм Механотехникум в град Добрич. Работил съм в Търговия на едро и ДАП гр.Добрич.

Като председател на БРСП, наследник на славната Благоевска партия, съм убеден, че единствено социалистическата демокрация ще премахне основата на етнически вражди, расова дискриминация, национализъм, шовинизъм и ограбването между хората. Като партия обединителка на всички трудещи се, които произвеждат благините на народа, ние ще се борим името на партията и нейната научна основа, изградена от наши членове, да се запази и развие за бъдещите поколения.

Лично се надявам, че нещата ще тръгнат в нова посока с още по-отговорно съзнание и разбиране какво трябва да постигнем.

Днес живеем в един променен от нови индустриални технологии свят. Все повече отмира тежкият труд, превръщайки се в по-привлекателен, по-лек и по-производителен. Човечеството вече има толкова техническа мощ, че вече хората биха могли да не полагат труд за издръжка на живота си, а да творят и да се развиват физически, духовно за все по високи способности. Непростимо е да има бедност в днешния свят.

Аз и моите съмишленици трябва да бъдем зоркото око против корупцията и неправдите в страната. Нашата икономическа наука (марксизма) отдавна е решила тия проблеми и наше задължение е да обучим младите да разбират икономическите отношения и да станат бъдещи управляващи на база науката, а не както сегашните властници – за себеобогатяване и разложение на страната.2

Ние разбираме, че реална промяна е възможна тогава, когато се създаде убедителна и силна Левица.

 

ПЕНКА БЕТОВСКАПЕНКА НЕДЯЛКОВА ЦОЧЕВА-БЕТОВСКА
(съпредседател)
Кратка мотивация
:

Планетата Земя е уникална. Животът върху нея зависи от съхранението на природата. Това е единна система. Всяко разрушително действие спрямо едната е пагубно и върху другата част от тази система.
Войната е варварство!

СОЦИАЛДАРВИНИЗМЪТ не е цивилизационна теория, обясняваща катаклизмите в обществото!

Природата създава физически, умствено, психически и духовно неравни хора, но Човекът е разумно същество и трябва да е солидарен и борец за социална справедливост и морал, които не би трябвало да са класово понятие, както сега в условята на капитализма, а те са универсални, космически понятия, т.е. те са валидни за всеки човек без изключение. Т.е. за да ги постигнем на практика, трябва да познаваме природните и космическите закони, по които функционира животът.

Разумността трябва да създава у човека отношение към хората като към братя и съмишленици, а не като враждуващи и надхитрящи се хищници и тревопасни.

Съхранението на живота изисква създаване на човеколюбиви и справедливи отношения между хората. Всички човеконенавистнически теории са егоистични, престъпни и в разрез с природните закони.

Гордея се със Славянската цивилизация, която е основана на хуманизъм, взаимопомощ, състрадание и любов. Обичам хората, обичам Родината си и никога няма да я предам.3Изповядвам прогресивното и безсмъртно учение марксизъм-ленинизъм.

СЪДЪРЖАНИЕТО НА МОЯ ЖИВОТ СЕ НАРИЧА ТРУД И БОРБА!

 

ПЕНКА БЕТОВСКАЙОРДАН ЖЕКОВ
(член на Националния комитет)
Кратка биография и мотивация
:

Роден съм на 14 август 1948 г. в Лудогорския край на България. 34 години работих в Корабостроителния завод на Варна ,като ел.заварчик, бригадир и технически приемчик. Строихме 10, 25, 38, 42 и 100 тонни кораби. След "промяната" на системата през 1989 г., по времето на правителството на Иван Костов и неговия министър Божков (господин 10%) новите ни „демократи” през 1999-2000 година унищожиха нашия завод – корабостроенето на гр.Варна, където работеха 10 000 работници и служители. Още в началото на първата година от „демокрацията” в България, ние, група работници от Завода, станахме учредители на Българската Работническо-Селска Партия. Предвиждахме събитията и си бяхме поставили задача да помагаме на наемни работници и селяни в България, да ги въвличаме в борбата за по-добър живот. За съжаление от година на година положението ставаше все по-зле. Новите господари-капиталисти унищожиха всички по–големи заводи, разделиха работниците и корабостроенето в частни фирми, разграбиха или унищожиха (за скрап) оборудване за милиарди. Забраниха дейността на партиите в заводите и противодействат и до днес за създаване на синдикати в частните фирми. Така безпроблемно експлоатират наемните работници.4Без финанси, без достъп в СМИ, в условията на див капитализъм, олигархо-мафиотизъм и преследване на всичко прогресивно, нашата партия се развива трудно, но неотстъпно. 

Вярвам в бъдещото на БРСП и на Родината.


 

ПЕНКА БЕТОВСКАТОНЧО БОНЕВ БОНЕВ
(член на Националния комитет и Научния отдел)
Кратка биография и мотивация
:

По професия (по-скоро по диплома) съм учител по физическа култура и спорт, треньор по футбол и учител по йога, но по тия специалности съм работил само по 4-5 месеца. В останалото ми работно време съм бил, както казват – пенкелер, т.е. каквото има за момента и за пари, все съм го вършил. Така е в условията на капитализма – никой не те пита какво знаеш, можеш или би могъл да постигнеш в уменията си, за да бъдеш все по-полезен на хората, а дали защитаваш някакви партийно-политически или олигархически интереси. Затова повечето време от т.нар. "демокрация" съм бил безработен… (повече за мен може да научите от моята
ЛИЧНА СТРАНИЦА).

Но не само по причина безработица, а по главната причина освен за ядене да имам време да развивам науката и собствените си качества. А от тия неща олигархо-мафиотизмът няма интерес. Единственият начи да го надхитрим е да даваме от себе си безкористно обществено полезен научен продукт, който не образува принадена стойност, който капиталистът КРАДЕ. Това е нашето ОТМЪШЕНИЕ – хем произвеждаме прогрес (за себе си и обществото), хем капиталистът не може да го краде… И изглежда Природата все пак се грижи за такива, които творят, защото въпреки продължителната безработица все още не съм умрял от глад. 🙂

Именно заради този безкористен порив да бъдем полезни, създадохме Научния отдел за партията, а това значи и за Родината, чийто главен приоритет е да намира и усвоява най-авангардните постижения в науката по всички направления. И не след дълго създадохме с колеги и сайта на
НАУЧНИЯ ОТДЕЛ
 


САША ДИМИТРОВА АТАНАСОВА
(член на Националния комитет)
Кратка биография и мотивация
:

Родена съм 1956 година в град Шабла. Завършила съм Математическа гимназия в град Добрич.

Висшето си образование завърших в Шуменски университет, Начална училищна педагогика. Работя като учител в СОУ ,,Любен Каравелов" в град Добрич.

Аз вярвам, че промяната в България зависи от нас и можем да я постигнем. Всички българи с опит и образование в/от чужбина, инициативни, можещи, е необходимо да се върнат в страната си и организират проекти и събития със социална, образователна и професионална насоченост.

Ние трябва и можем да създадем социална среда за студенти и професионалисти, да им помагаме да се адаптират и да открият своята кариера в България и ги мотивираме да останат.

 

ДЕЯН МИЛКОВ
(член на Националния комитет)
Кратка биография и мотивация
:

Тази година (2016) ще бъда на 75 години и мога да направя с две думи оценка на живота си – работил съм за хората! Не съм бил член на БКП, но дядо ми (бащата на жена ми) общественик по душа, комунист, ме въведе в ОФ дейността, където като квартален председател без пари, построихме клубове, спортни и детски площадки, прекарахме с наше съдействие телефони, парно и сдружавахме хората да живеят заедно! Първите празници на квартала, на блока, на входа организирахме в Плевен и Ловеч. Така хората се опознаваха и живееха заедно весело и задружно! След 89-а г. аз бях два мандата общински съветник от ПК "Екогласност " в Ловеч и за разлика от мижитурките имам дейно участие, като само питанията ми са 25 и съм принуждавал управляващите да решават наболели проблеми на общината. Без пари! Имам двама сина и от детски дом отгледахме дъщеря без заплащане. Като строител имам дял в строителството на половината "Сторгозия" и всички високи блокове в Плевен. След 89 г. създадох Съюз на бедните и безработните, подпомагане на хората в трудност, но хората се обезвериха, озлобиха и разделението ги направи колониални роби и вече трудно може да се промени нагласата им! Сега съм пенсионер с много стаж и почти минимална пенсия и все още искам да променим системата, да обединим хората за по-добър живот на всички, а не само на шепа хитри безделници, присвоили труда и богатствата ни с ненаказан грабеж! Затова станах член на БРСП на 03.08.2014 г. На VI-я конгрес бях избран за член на Националния Комитет на партията.


АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА,
попълвайки полето с твой имейл,
Когато публикуваме нещо ново,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

************************************

About the author: Communism

ВАШИЯТ КОМЕНТАР